PICKIMI NGA RRIQRAT

PICKIMI NGA RRIQRAT

Nëse kaloni kohë jashtë ose keni kafshë shtëpiake që dalin jashtë, duhet të keni kujdes nga rriqrat. Ato janë parazitë të vegjël gjakatar. Shumë specie transmetojnë sëmundje te kafshët dhe njerëzit. Disa nga sëmundjet që mund të merrni nga një kafshim i rriqrave janë sëmundja Lyme, ehrlikioza, ethet e maleve shkëmbore dhe tularemia.
Disa rriqra janë aq të vogla sa mund të jenë të vështira për t’u parë. Ato mund të i’u pickojnë nëse ecni nëpër zonat ku ata jetojnë, të tilla si bari i gjatë, grumbulli i gjetheve ose shkurret.
Sëmundjet e përhapur nga rriqrat ndodhin në të gjithë botën, përfshirë këtu edhe në oborrin e shtëpisë tuaj. Për të ndihmuar në mbrojtjen e vetes dhe familjes suaj, duhet
– Përdorni një përzierje kimike me DEET, permethrin ose picaridin
– Vishni veshje mbrojtëse me ngjyra të ndezura
– Futni pantallonat e gjera në çorape
– Shmangni zonat e infektuara me rriqra
– Kontrolloni veten, fëmijët tuaj dhe kafshët tuaja shtëpiake çdo ditë për rriqrat dhe hiqni me kujdes çdo rriqër që gjeni.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right