MALFORMIMET E TRURIT

MALFORMIMET E TRURIT

Shumica e keqformimeve të trurit fillojnë shumë kohë përpara se të lindë një fëmijë. Diçka dëmton sistemin nervor në zhvillim ose bën që ai të zhvillohet në mënyrë abnormale. Ndonjëherë është një problem gjenetik. Në raste të tjera, ekspozimi ndaj ilaçeve të caktuara, infeksioneve ose rrezatimit gjatë shtatzënisë ndërhyn në zhvillimin e trurit. Disa pjesë të trurit mund të mungojnë, të jenë abnormalisht të vogla ose të mëdha, ose jo të zhvilluara plotësisht.
Trajtimi varet nga problemi. Në shumë raste, trajtimi ndihmon vetëm me simptoma. Mund të përfshijë ilaçe antiepileptike, shunte për të kulluar lëng nga truri dhe terapi fizike.
Ka keqformime në kokë që nuk përfshijnë trurin. Çrregullimet kraniofaciale janë rezultat i rritjes abnormale të indeve të buta dhe kockave në fytyrë dhe kokë. Është e zakonshme që foshnjat e reja të kenë kokë pak të pabarabartë, por prindërit duhet të shikojnë formën e kokës së foshnjës së tyre për problemet e mundshme.
NIH: Instituti Kombëtar i Disrregullimeve Neurologjike dhe Goditjeve
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right