DIFTERIA

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”g3iotc8sob” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”fju8kdk3p” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_heading shortcode_id=”kj7h556hk5″ type=”h2″ font_weight=”default” font_style=”default” text_align=”left” color=”#3eb8d7″ margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ underline=”true” underline_height=”1″ underline_style=”solid” underline_color=”#3eb8d7″ animation_delay=”0″]DIFTERIA[/cmsmasters_heading][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_shortcode_id=”0xnu1drgti” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”tphvnbj2c” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_text shortcode_id=”i3vu95ycvm” animation_delay=”0″]

Difteria është një infeksion serioz bakterial. Ju mund të infektoheni gjatë kollitjes apo tështitjes e një personi të infektuar. Ju gjithashtu mund të infektoheni gjatë prekjes së ndonjë objekti apo lodre, që ka baktere në të.
Difteria zakonisht prek hundën dhe fytin. Simptomat përfshijnë:
– Dhimbje të fytit
– Gjëndra limfatike të rritura në qafë
– Ethe
– Dobësim
Mjeku juaj do ta diagnostikojë difterinë bazuar në shenjat dhe simptomat tuaja dhe testet laboratorike. Trajtimi i shpejtë i difterisë është i rëndësishëm. Nëse mjeku dyshon se jeni të infektuar, trajtmi duhet filluar menjëher dhe ate përpara se të kthehen testet laboratorike. Trajtimi është me antibiotikë.
Vaksina e difterisë, pertusis dhe tetanusit mund të parandalojë difterinë, por mbrojtja e saj nuk zgjat përgjithmonë. Fëmijët kanë nevojë për një dozë tjetër, ose përforcues, në moshën 12 vjeqare. Atëherë, ata si të rriturit, duhet të marrin një përforcues çdo 10 vjet. Difteria është shumë e rrallë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për shkak të vaksinimit të rregulltë.
Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

chevron_left
chevron_right