KANCERI I EZOFAGUT

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”0yqxnxox2o” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”fju8kdk3p” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_heading shortcode_id=”vrbc9sqrdd” type=”h2″ font_weight=”default” font_style=”default” text_align=”left” color=”#3eb8d7″ margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ underline=”true” underline_height=”1″ underline_style=”solid” underline_color=”#3eb8d7″ animation_delay=”0″]KANCERI I EZOFAGUT[/cmsmasters_heading][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_shortcode_id=”lf4ebi0rt” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”tphvnbj2c” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_text shortcode_id=”yuiumkz139″ animation_delay=”0″]

Ezofagu është një tub e zbrazët që bart ushqimin dhe lëngjet nga fyti në stomak. Kanceri i parakohshëm i ezofagut zakonisht nuk shkakton simptoma. Më vonë, mund të keni simptoma të tilla si:
– Gëlltitje e dhimbshme ose e vështirë
– Humbje peshe
– Një zë i shterur ose kollë që nuk largohet
Ju jeni në rrezik më të madh për të marrë kancer të ezofagut nëse pini duhan dhe alkool apo keni refluks nga lukthi. Rreziku juaj rritet me moshë, sa ma i vjetër që jeni.
Mjeku mund të përdor teste imazherike dhe një biopsi për të diagnostikuar kancerin e ezofagut. Trajtimi përfshinë intervenimin kirurgjik, rrezatimin dhe kemoterapinë. Ju mund të keni nevojë edhe për ushqim shtesë, pasi kanceri ose trajtimi vështirësojnë gëlltitjen.
NIH: Instituti Kombëtar i Kancerit
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

chevron_left
chevron_right