ABCESI

ABCESI

Abcesi është një xhep qelbi. Abcesi mund të shfaqet pothuajse kudo në trupin tuaj. Kur një zonë e trupit tuaj infektohet, sistemi imunitar i trupit tuaj përpiqet të luftojë infeksionin. Qelizat e bardha të gjakut shkojnë në zonën e infektuar, mblidhen brenda indit të dëmtuar dhe shkaktojnë inflamacion. Gjatë këtij procesi, formohet qelbi. Qelbi është një përzierje e qelizave të bardha të gjakut të gjalla dhe të vdekura, mikrobeve dhe indeve të vdekura.
Bakteret, viruset, parazitët dhe objektet e gëlltitura, të gjitha mund të çojnë në abscese. Abceset e lëkurës janë të lehta për tu zbuluar. Ata janë të kuq, të ngritur dhe të dhimbshëm. Abceset brenda trupit tuaj mund të mos jenë të dukshme dhe mund të dëmtojnë organet, përfshirë trurin, mushkëritë dhe tjera organe. Trajtimet përfshijnë drenimin dhe antibiotikët.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right