TESTET PËR HEPATIT

TESTET PËR HEPATIT

Mëlçia juaj është organi më i madh brenda trupit tuaj. Ndihmon trupin tuaj të tretet ushqimi, të ruajë energjinë dhe të largojë helmet. Hepatiti është një inflamacion i mëlçisë. Ekzistojnë lloje të ndryshme të hepatitit. Disa janë shkaktuar nga viruset. Ato përfshijnë hepatitin A, hepatitin B dhe hepatitin C. Për të diagnostikuar hepatitin, mjeku juaj do t’ju pyesë në lidhje me historinë dhe simptomat tuaja mjekësore, do të ju bëj një ekzaminim fizik dhe testet laboratorike.
Ekzistojnë teste gjaku për secilin lloj hepatiti viral. Disa teste kontrollojnë antitrupat ndaj virusit. Antitrupat janë proteina të gjakut që sistemi juaj imunitar bën si përgjigje të virusit. Testet e tjera të gjakut kërkojnë pjesë të virusit, siç janë proteinat ose materiali gjenetik. Disa teste tregojnë se ju keni infeksionin tani. Teste të tjera tregojnë se ju e keni pasur atë në një kohë, ose se ju keni imunitet ndaj tij.
Mjekët përdorin testet për të diagnostikuar hepatitin, dhe për të kontrolluar njerëzit që janë në rrezik për hepatitin B ose C. Faktorët e rrezikut janë të ndryshëm për secilin lloj. Mjekët mund të përdorin gjithashtu testet te njerëzit që kanë hepatit, për të parë se sa infektues janë ata ose për të parë se si funksionon trajtimi.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right