TUMORET DHE SHTATZANIA

TUMORET DHE SHTATZANIA

Tumoret gjatë shtatëzanisë janë të rralla, por ato mund të ndodhin. Ato mund të jenë beninj ose malinj. Tumoret beninje nuk janë kancerogjen. Ato malinje janë kancerogjene. Kanceret më të zakonshme në shtatzëni janë kanceri i gjirit, kanceri i qafës së mitrës, limfoma dhe melanoma. Vetë kanceri rrallë dëmton fëmijën dhe trajtimi i disa kancerëve gjatë shtatzënisë është pa pasoja për fëmijën. Mjeku juaj dhe ju do të punoni së bashku për të gjetur trajtimin më të mirë. Mundësit tuaja do të varen nga muaji i shtatzanisë, si dhe llojin, madhësinë dhe fazën e kancerit tuaj.
Një lloj tjetër i tumorit që gratë mund të sëmuren është quajtur një Sëmundja Trofoblastike Gestacionale (GTD). Kjo ndodh kur një vezë e fekonduar nuk bëhet fetus. GTD nuk është gjithmonë e lehtë për t’u gjetur. Zakonisht është beninj, por disa lloje mund të jenë malinj. Lloji më i zakonshëm i GTD është një shtatzënie molare. Në fazat e hershme, mund të duket si një shtatzëni normale. Ju duhet të vizitoni mjekun tuaj nëse keni gjakderdhje vaginale (jo gjakderdhje menstruale).
Trajtimi varet nga lloji i tumorit, nëse ai është përhapur në vende të tjera dhe shëndeti juaj i përgjithshëm!
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right