SKOLIOZA

SKOLIOZA

Skolioza është një lakim anësor i shtyllës kurrizore. Këto lakesa janë shpesh në formë të shkronjës S ose C. Skolioza është më e zakonshme në fëmijërinë e vonë dhe në fillim të adoleshencës, kur fëmijët rriten shpejt. Vajzat kanë më shumë gjasa të kenë atë se djemtë. Simptomat përfshijnë përkuljen në njërën anë dhe supe dhe komblik jo të drejtë. Ndonjëherë është e lehtë të vërehet, por jo gjithmonë.
Fëmijët mund të kontrollohen për skoliozë në shkollë ose gjatë kontrolles mjekësore. Nëse duket sikur ekziston ndonjë problem, mjeku juaj do të përdorë historinë tuaj mjekësore dhe familjare, ekzaminimin fizik dhe apo testet imazherike për të bërë një diagnozë. Trajtimi varet nga mosha juaj, sa shumë do të rriteni, sa e madhe është skolioza dhe nëse ajo është e përkohshme ose e përhershme. Njerëzit me skoliozë të butë mund të kenë nevojë vetëm për kontrollë për të parë nëse ajo po përkeqësohet. Të tjerë mund të kenë nevojë të mbajnë një protezë ose të bëjnë kirurgji.
NIH: Instituti Kombëtar i Artritit dhe Sëmundjeve Muskuloskeletale dhe Lëkurës
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right