LODHJA

LODHJA

Të gjithë ndjehen të lodhur kohë pas kohe. Ndonjëherë ju thjesht mund të dëshironi të qëndroni në shtrat. Por, pas një nate me gjumë të mirë, shumica e njerëzve ndjehen të freskuar dhe të gatshëm për t’u përballur me një ditë të re. Nëse vazhdoni të ndjeheni të lodhur me javë, është koha për të parë mjekun tuaj. Ai ose ajo mund të jetë në gjendje t’ju ndihmojë të zbuloni se çfarë po shkakton lodhjen tuaj dhe të rekomandojë mënyra për ta lehtësuar atë.
Lodhja vetë nuk është sëmundje. Problemet mjekësore, trajtimet dhe veset personale mund të shtojnë lodhjen. Kjo përfshin:
– Marrja e ilaçeve të caktuara, siç janë ilaqet kundër depresionit, antihistaminet dhe ilaçet për nauze dhe dhimbje
– Trajtime mjekësore, si kimioterapia dhe rrezatimi
– Shërimi nga operacioni i madh
– Ankthi, stresi ose depresioni
– Qëndrimi zgjuar deri vonë
– Pirja e sasisë së madhe të alkoolit ose pijeve të kafeinuara
– Shtatzënia
Një çrregullim që shkakton lodhje ekstreme është sindroma e lodhjes kronike (CFS). Kjo lodhje nuk është lloji i ndjenjës së lodhur që largohet pasi të pushoni. Përkundrazi, zgjat shumë kohë dhe kufizon aftësinë tuaj për të bërë aktivitete të zakonshme ditore.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right