KONTROLLI I INFEKSIONIT

KONTROLLI I INFEKSIONIT

Çdo vit humben jetë, për shkak të përhapjes së infeksioneve në spitale. Punonjësit shëndetësor mund të ndërmarrin hapa për të parandaluar përhapjen e sëmundjeve infektive. Këto hapa janë pjesë e kontrollit të infeksionit.
Larja e rregulltë dhe e duhur e duarve është mënyra më efektive për të parandaluar përhapjen e infeksioneve në spitale. Nëse jeni pacient, mos kini frikë të kujtoni miqtë, familjen dhe punonjësit shëndetësor që të lajnë duart para se të ju afrohen.
Hapat e tjerë që punonjësit shëndetësor mund të marrin janë:
– Mbuloni gojën gjatë kollitjes dhe teshtitjes
– Imunizimi i rregulltë
– Përdorni doreza, maska ​​dhe veshje mbrojtëse
– Përdorimi i rregulltë i materialeve dhe pastruesve të duarve
– Ndiqni udhëzimet e spitalit gjatë marrjes së gjakut apo gjatë përdorimit të gjërave të kontaminuara
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right