KËSHILLIMI GJENETIK

KËSHILLIMI GJENETIK

Këshillimi gjenetik siguron informacion dhe mbështetje për njerëzit që kanë ose mund të jenë në rrezik për çrregullime gjenetike. Një këshilltar gjenetik takohet me ju për të diskutuar rreziqet gjenetike. Këshillimi mund të jetë për veten tuaj ose për një anëtar të familjes. Ju mund të konsultoheni kur planifikoni ose prisni një fëmijë. Pastaj ju mund të vazhdoni edhe me testimin gjenetik.
Ka shumë arsye për të kërkuar këshilla gjenetike. Ju mund të konsideroni këshillimin nëse:
– Keni një histori personale ose familjare të një gjendje gjenetike ose defekt lindjeje
– Jeni shtatzënë ose planifikoni të mbeteni shtatzënë pas moshës 35 vjeç
– Keni një fëmijë me një çrregullim gjenetik ose defekt lindjeje
– Keni pasur dy ose më shumë humbje shtatzënie ose një fëmijë të vdekur
– Keni bërë ekzaminim me ultratinguj ose teste gjenetike që sugjerojnë një problem të mundshëm
Për të u konsultuar me këshilltaren gjenetike, klikoni: https://www.klinikadigjitale.net/profile/merita-xhetani/ ‎
chevron_left
chevron_right