HIPERTENSIONI – USHTRIME TË RREGULLTA FIZIKE

HIPERTENSIONI – USHTRIME TË RREGULLTA FIZIKE

Udhëzimet aktuale rekomandojnë që çdo javë, njerëzit me hipertension të angazhohen në të paktën 150 minuta të stërvitjes me intensitet aerobik të moderuar ose 75 minuta në javë me stërvitje intensiteti të fuqishëm. Njerëzit duhet të ushtrojnë të paktën 5 ditë të javës. Shembuj të aktiviteteve përfshijnë ecjen, vrapimin, çiklizmin ose notimin.
Zvogëlimi i stresit
Shmangia e stresit, ose zhvillimi i strategjive për menaxhimin e stresit të pashmangshëm mund të ndihmojë në kontrollin e presionit të gjakut.
Përdorimi i alkoolit, drogës, pirjes së duhanit dhe ushqimit jo të shëndetshëm për të përballuar stresin shtojnë edhe më shumë problemet me hipertension. Të gjitha këto duhet të shmangen.
Pirja e duhanit mund të rrisë presionin e gjakut. Të hequrit dorë nga pirja e duhanit ul rrezikun e hipertensionit, sëmundjeve të zemrës dhe çështjeve të tjera shëndetësore.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right