DISKUS HERNIA

DISKUS HERNIA

Shtylla kurrizore, ose kurrizi, është i përbërë nga 26 eshtra të quajtura unaza. Midis tyre ka disqe të butë të mbushur me një substancë të ngjashme me xhelatinë. Këto disqe shërbejnë si jastek mbështetës për unaza duke i mbajtur ato në vend. Ndërsa plakeni, disqet prishen ose degjenerohen. Me degjenerim ato humbasin aftësinë e tyre mbështetëse (jastëkut). Kjo mund të çojë në dhimbje nëse shpina është e lënduar.
Diskus hernie është një disk i fragmentuar (i thyer). Kjo lejon që qendra në formë xhelatine e diskut të rrjedhë, duke irrituar nervat përreth. Kjo mund të shkaktojë dhimbje të nervit skiatik dhe të shpinës.
Mjeku juaj do të diagnostikojë një disk hernie me një ekzaminim fizik dhe me teste imazherike. Shumica e njerëve shërohen pas trajtimit. Trajtimet përfshijnë pushim dhe ilaçe anti-inflamatore, terapi fizikale dhe nganjëherë kirurgji.
NIH: Instituti Kombëtar i Artritit dhe Sëmundjeve Osteomuskulare dhe të lëkurës
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right