STATINET

STATINET

Statinet janë ilaçe që përdoren për të ulur kolesterolin. Trupi juaj ka nevojë për kolesterol për të punuar si duhet. Por nëse keni shumë kolesterol në gjak, ai mund të ngjitet/kapet në muret e arterieve dhe të ngushton ose madje t’i bllokon ato.
Nëse dieta dhe stërvitja nuk ulin nivelin e kolesterolit, mund t’ju duhet të merrni ilaçet e kolesterolit. Shpesh, ky ilaç është një Statin. Statinet ndërhyjnë në prodhimin e kolesterolit në mëlçinë tuaj. Ata ulin nivelin e LDL kolesterolit (të këq) dhe rrisin nivelin e HDL kolesterolit (të mirë). Kjo mund të ngadalësojë formimin e pllakave aterosklerotike në arteriet tuaja.
Statinat janë terapi relativisht e sigurtë për shumicën e njerëzve. Por ato nuk rekomandohen për gratë shtatzëna ose pacientët me sëmundje aktive ose kronike të mëlçisë. Statinet gjithashtu mund të shkaktojnë probleme serioze të muskujve. Disa Statine gjithashtu bashkëveprojnë negativisht me barna të tjera. Ju mund të keni më pak efekte anësore me një statin se sa me një tjetër.
Studiuesit gjithashtu po studiojnë përdorimin e statineve për kushte të tjera.
ADMINISTRIMI I USHQIMIT DHE DROGËS!
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right