SËMUNDJET E PANKREASIT

SËMUNDJET E PANKREASIT

Pankreasi është një gjëndër prapa barkut tuaj dhe para shtyllës kurrizore. Prodhon lëngje që ndihmojnë tretjen e ushqimit dhe hormone që ndihmojnë në kontrollin e niveleve të sheqerit në gjak. Problemet me pankreasin mund të çojnë në shumë probleme shëndetësore. Kjo perfshin:
– Pancreatitis – inflamacion i pankreasit: ndodh kur enzimet e tretjes së ushqimit fillojnë tretjen e vet pankreasit
– Kanrcinoma e pankreasit
– Fibroza cistike, një çrregullim gjenetik në të cilin mukusi i trashë, ngjitës mund të bllokojë tubat në pankreasin tuaj
Pankreasi luan një rol në diabetin. Në Diabetin Tip 1, qelizat beta të pankreasit nuk prodhojnë më insulin sepse sistemi imunitar i trupit i ka sulmuar ato. Në Diabetin Tip 2, pankreasi humb aftësinë për të tajuar/ sekretuar insulin të mjaftueshme pas marrjes/ngrënjes së ushqimit!
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right