KIRURGJIA PËR HUMBJE TË PESHËS

KIRURGJIA PËR HUMBJE TË PESHËS

Kirurgjia për humbjen e peshës ndihmon personat me mbipeshë ekstreme të humbin peshë. Mund të jetë një opsion nëse nuk mund të humbni peshë përmes dietës dhe stërvitjes ose keni probleme serioze shëndetësore të shkaktuara nga mbipesha.
Ekzistojnë lloje të ndryshme të operacionit për humbjen e peshës. Ato shpesh kufizojnë sasinë e ushqimit që mund të merrni. Disa lloje të operacionit gjithashtu ndikojnë në mënyrën e tretjes së ushqimit dhe thithjes së lëndëve ushqyese. Të gjitha llojet kanë rreziqe dhe komplikime, të tilla si infeksione, hernia dhe mpiksje gjaku.
Shumë njerëz që kryejnë operacionin humbin peshë shpejt, por përsëri shtojnë peshë më vonë. Nëse ndiqni rekomandimet për dietë dhe ushtroni, mund të mos e shtoni më pjesën më të madhe të peshës. Juve gjithashtu do të i’u duhen kontrolla mjekësore për pjesën tjetër të jetës tuaj.
NIH: Instituti Kombëtar i Diabeteve dhe Sëmundjeve të tretjes dhe Veshkave
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right