GANGRENA

GANGRENA

Gangrena është vdekja e indeve në trupin tuaj. Ndodh kur një pjesë e trupit tuaj humbet furnizimin me gjak. Gangrena mund të ndodhë në sipërfaqen e trupit, si në lëkurë, ose brenda trupit, në muskuj ose organe. Shkaqet përfshijnë:
– Lëndimet e rënda
– Probleme me qarkullimin e gjakut, të tilla si ateroskleroza dhe sëmundja arteriale periferike
– Diabeti
Simptomat e lëkurës mund të përfshijnë ngjyrë blu ose të zezë të lëkurës, dhimbje, mpirje dhe plagë që prodhojnë një rrjedhje me aromë të pakëndshme. Nëse gangrena është e brendshme, ju mund të keni ethe dhe të ndjeheni keq, dhe zona mund të pjesa e prekur mund të jetë e fryrë dhe e dhimbshme.
Gangrena është një gjendje e rëndë. Ajo ka nevojë për vëmendje të menjëhershme. Trajtimi përfshin operacionin, antibiotikët dhe terapinë e oksigjenit. Në raste të rënda, amputimi mund të jetë i nevojshëm.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right