CILA ËSHTË KOKËDHIMBJA “CLUSTER”?

CILA ËSHTË KOKËDHIMBJA “CLUSTER”?

Paraqitet në grupe, nuk është e pranishme vazhdimisht, me dhimbje dhe lotim në njërën anë dhe shkuarje të hundëve etj.
Mund të ndodhë çdo ditë, në të njëjtën kohë, disa ditë me rradhë, pastaj të largohet për javë të tëra. Është një “grup” i sulmeve. Zgjat për orë të tëra. Ndodh rreth ose prapa njërit sy. Është e mprehtë, e dhimbshme dhe shpesh lidhet me lotim nga njeri sy, ose hundës në një anë, ngërçin e qepallës, dhe nganjëherë skuqjen e syrit të prekur. Për shkak të dhimbjes intensive, pacientët shpesh ecin pa ndërpre, godasin kokën e tyre gjatë këtyre sulmeve të kokëdhimbjes. Dhimbja e është shumë tronditëse dhe ndodh shpesh që pacientët bërtasin ose qajnë. Kokëdhimbja është e njëanshme dhe e përqëndruar prapa ose rreth syrit. Pacienti duhet të vizitohet nga specialisti përkatës.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right