ZËVENDËSIMI I KËRDHOKLËS

ZËVENDËSIMI I KËRDHOKLËS

Zëvendësimi i kërdhoklës është operacioni për personat me dëmtim të rëndë të kërdhoklës. Shkaku më i zakonshëm i dëmtimit është osteoartriti. Osteoartriti shkakton dhimbje, edemë dhe lëvizje të kufizuar në nyjet tuaja. Mund të ndikojë në aktivitetet tuaja të përditshme. Nëse trajtimet tjera si terapia fizikale, ilaçe për dhimbje dhe ushtrime nuk kanë ndihmuar, kirurgjia për zëvendësimin e kërdhoklës mund të jetë një zgjedhje për ju.
Gjatë një operacioni për zëvendësimin e kërdhoklës, kirurgu heq kërcin e dëmtuar dhe kockën nga nyja e kërdhoklës dhe i zëvendëson ato me pjesë të reja, të bëra nga njeriu.
Një zëvendësim i kërdhoklës mund:
–  Zbut dhimbjen
–  Ndihmon nyjet e kërdhoklës tuaj të funksionojë më mirë
–  Përmirëson ecjen dhe lëvizjet e tjera
Problemi më i zakonshëm pas operacionit është zhvendosja e kërdhoklës. Për shkak se një hip i punuar nga njeriu është më i vogël se nyja origjinale dhe koka e femurit mund të dalë nga gropa (foleja) e saj. Kirurgjia gjithashtu mund të shkaktojë mpiksje gjaku dhe infeksione. Me një zëvendësim të kërdhoklës, ju mund të duhet të shmangni aktivitete të caktuara, të tilla si vrapim dhe sporte tjera të rënda.
NIH: Instituti Kombëtar i Artritit dhe Sëmundjeve Osteomuskulare dhe të lëkurës.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right