TUBERKULOZI

TUBERKULOZI

Tuberkulozi (TBC) është sëmundje e shkaktuar nga bakteret e quajtura Mycobacterium tuberculosis. Bakteret zakonisht sulmojnë mushkëritë, por ato gjithashtu mund të dëmtojnë pjesë të tjera të trupit.
Tuberkulozi përhapet përmes ajrit kur një person me TBC të mushkërive ose fytit kollitet, teshtin ose flet. Nëse keni qenë të ekspozuar, duhet të shkoni te doktori juaj për analiza. Ju keni më shumë gjasa të merrni Tuberkuloz nëse keni sistem imun të dobët.
Simptomat e TBC në mushkëri mund të përfshijnë
– Një kollë e keqe që zgjat 3 javë ose më shumë
– Humbje peshe
– Humbje e oreksit
– Kollitje e gjakut ose mukusit
– Dobësi ose lodhje
– Ethe
– Djersitje gjatë natës
Testet e lëkurës, testet e gjakut, radiografitë dhe testet e tjera mund të tregojnë nëse keni tuberkuloz. Nëse nuk trajtohet siç duhet, TBC mund të jetë vdekjeprurëse. Zakonisht tuberkulozi aktiv mund të shërohet duke marrë disa ilaçe për një periudhë të gjatë kohore.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right