SËMUNDJET E MËLÇISË

SËMUNDJET E MËLÇISË

Mëlçia juaj është organi më i madh brenda trupit tuaj. Ajo ndihmon trupin tuaj të tret ushqimin, ruan energjinë dhe eliminon helmet.
Ka shumë lloje të sëmundjeve të mëlçisë:
– Sëmundje të shkaktuara nga viruset, të tilla si hepatiti A, hepatiti B dhe hepatiti C
– Sëmundje të shkaktuara nga barnat/ilaçet, helmet ose alkooli. Kjo përfshinë mëlçinë yndyrore dhe cirrozën.
– Kancer i mëlçisë
– Sëmundje të trashëguara, të tilla si hemochromatosis dhe sëmundja Wilson
Simptomat e sëmundjes së mëlçisë mund të ndryshojnë, por shpesh përfshijnë edemë të barkut dhe të këmbëve, lehtësisht të mavijosurara, ndryshime në ngjyrën e fecesit dhe të urinës si dhe zverdhjen e lëkurës dhe syve. Ndonjëherë simptomet nuk vërehen. Imazheria dhe testet e funksionimit të mëlçisë mund të kontrollojnë dëmtimet e mëlçisë dhe të ndihmojnë në diagnostikimin e sëmundjeve të mëlçisë.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right