PËRBALLJA ME SËMUNDJEN KRONIKE

PËRBALLJA ME SËMUNDJEN KRONIKE

Duke pasur një sëmundje afatgjatë ose kronike, mund të pengoni jetën tuaj në shumë mënyra. Shpesh mund të jeni të lodhur dhe në dhimbje. Sëmundja juaj mund të ndikojë në pamjen tuaj ose aftësitë tuaja fizike dhe pavarësinë. Ju nuk mund të jeni në gjendje të punoni, duke shkaktuar probleme financiare. Për fëmijët, sëmundjet kronike mund të jenë të frikshme, sepse ata nuk mund të kuptojnë pse kjo po ndodh me ta.
Këto ndryshime mund të shkaktojnë stres, ankth dhe zemërim. Nëse veprojnë, është e rëndësishme të kërkosh ndihmë. Një këshilltar i trajnuar mund t’ju ndihmojë të zhvilloni strategji për të rifituar një ndjenjë kontrolli. Grupet mbështetëse mund të ndihmojnë gjithashtu. Ju do të gjeni se ju nuk jeni vetëm, dhe ju mund të mësoni disa këshilla të reja se si të përballen.
Ju mund të jeni në gjendje për të menaxhuar më mirë sëmundjen tuaj nëse mësoni më shumë rreth saj. Është e rëndësishme të vlerësoni informacionin që gjeni, për t’u siguruar se është i besueshëm. Është gjithashtu e rëndësishme për të gjetur një ofrues të kujdesit shëndetësor që mund t’i besoni.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right