OKSIGJEN TERAPIA

OKSIGJEN TERAPIA

Oksigjen terapia është një trajtim që ju siguron oksigjen shtesë. Oksigjeni është gaz që trupit tuaj i duhet për të funksionuar. Normalisht, mushkëritë tuaja thithin oksigjenin nga ajri që thithni. Por disa gjendje mund t’ju pengojnë të merrni oksigjen të mjaftueshëm.
Ju mund të keni nevojë për oksigjen nëse keni:
– COPD (sëmundje pulmonare obstruktive kronike)
– Pneumoni
– Sulm të rëndë të astmës
– Dështim të zemrës në fazën e vonë
– Fibrozë cistike
– Apne të gjumit
Oksigjeni merret përmes maskës ose tubit të frymëmarrjes. Nëse keni problem kronik, mund të keni një rezervuar portativ oksigjeni ose një pajisje në shtëpinë tuaj.
Një lloj tjetër i oksigjen terapisë quhet terapia me oksigjen hiperbarik. Përdor oksigjenin nën presion të lartë për të trajtuar plagët dhe infeksionet serioze.
NIH: Instituti Kombëtar i Zemrës, Mushkërive dhe Gjakut
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right