HIPERTENSIONI – MODERIMI I KONSUMIT TË ALKOOLIT

HIPERTENSIONI – MODERIMI I KONSUMIT TË ALKOOLIT

Konsumimi i moderuar ndaj konsumit të tepërt të alkoolit lidhet me rritjen e presionit të gjakut dhe rritjen e rrezikut të infarktit. Shoqata Amerikane e Zemrës (AHA) rekomandon maksimum prej dy pije në ditë për burrat dhe një për femrat. Të mëposhtmet do të llogariten si një pije:
12 ounces (oz.) Shishe birre
4 oz. e verës
1.5 oz. e raki 80
1 oz. raki 100.
Mjeku mund të ndihmojë njerëzit që e kanë të vështirë të largohen nga konsumimi i alkooloit!
Ushqimi më shumë fruta dhe perime dhe më pak yndyrë
Njerëzit që kanë ose janë në rrezik të presionit të lartë të gjakut këshillohen që të hanë mundësisht sa më pak yndyrë të ngopur. Rekomandohet ushqim me:
Ushqime si fasule, me fibra të lartë
Një shumëllojshmëri të frutave dhe perimeve
Fasule dhe arra
Peshku i pasur me omega-3 dy herë në javë
Vajra bimore jo tropikale, për shembull, vaj ulliri
Pulat dhe peshqit pa lëkurën e tyre
Produkte qumështi me yndyrë të ulët
Është e rëndësishme të shmangni trans-yndyrnat, vajrat vegjetale të hidrogjenizuara dhe yndyrnat shtazore, dhe të hani sasi të moderuar.
Menaxhimi i peshës trupore
Hipertensioni është i lidhur ngushtë me peshën e trupit dhe reduktimi i peshës normalisht përcillet nga një rënie e tsionit të gjakut. Dieta e shëndetshme dhe e ekuilibruar me konsum kalorish që përputhet me peshën, seksin dhe nivelin e aktivitetit të individit do të ndihmojë.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right