HELMIMI ME MONOKSID TË KARBONIT

HELMIMI ME MONOKSID TË KARBONIT

Monoksidi i karbonit (CO) është një gaz që nuk ka erë ose ngjyrë. Por është shumë i rrezikshëm. Mund të shkaktojë sëmundje të papritur dhe vdekje. CO është gjetur në tymin e djegies, si ato të bëra nga makina dhe kamionë, fenerë, stufa, pajisje dhjegëse gazi dhe sisteme ngrohjeje. CO mund të krijohet në vende që nuk kanë ventilim të mirë të ajrit të pastër. Ju mund të helmoheni nga frymëmarrja e këtyre gasnave. Simptomat më të zakonshme të helmimit me CO janë:
– Dhimbje koke
– Marramendje
– Dobësi
– Mundim
– Të vjella
– Dhimbje gjoksi
– Konfuzion
Shpesh është e vështirë të tregohet nëse dikush ka helmim me CO, sepse simptomat mund të jenë si ato të sëmundjeve të tjera. Njerëzit që janë duke fjetur ose të helmuar mund të vdesin nga helmimi me CO përpara se të shfaqin simptoma. Një detektor CO mund t’ju paralajmërojë nëse keni nivele të larta të CO në shtëpinë tuaj.
Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right