ENDOSKOPIA

ENDOSKOPIA

Endoskopia është një procedurë që me ndihmën e endoskopit (pajisjes me kamerë) lejon mjekun tuaj të shikojë brenda trupit tuaj. Mjeku e lëviz endoskopin përmes një hapje/korridori për të ekzaminuar një organ brenda trupit. Endoskopi përdoret për intervenime të ndryshme edhe në kirurgji, siq është heqja e polipeve nga zorra e trashë.
Ekzistojnë disa lloje të ekzaminimeve endoskopike:
– Artroskopia: nyjet
– Bronkoskopia: mushkëritë
– Kolonoskopia dhe sigmoidoskopia: zorra e trashë
– Cistoskopia dhe ureteroskopia: sistemi urinar
– Laparoskopia: bark ose pelviku
– Endoskopi gastrointestinal: ezofag dhe stomaku
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right