DHURIMI I ORGANEVE

DHURIMI I ORGANEVE

Dhurimi i organeve është marrja e organeve dhe indeve të shëndosha nga një person për transplantim tek personi tjetër. Ekspertët thonë se organet nga një dhurues mund të shpëtojnë ose të ndihmojnë deri në 50 vetë. Organet që mund të dhuroni përfshijnë:
– Organet e brendshme: veshkët, zemrën, mëlçin pankreasin, zorrët, mushkërit
– Lëkurën
– Kockat dhe palcën e kockave
– Kornea
Shumica e organeve dhe indeve të dhuruara ndodhin pasi dhuruesi të ketë vdekur. Por disa organe dhe inde mund të dhurohen derisa dhuruesi është i gjallë.
Njerëzit e të gjitha moshave dhe prejardhje mund të jenë dhurues të organeve. Nëse jeni nën moshën 18 vjeç, prindi ose kujdestari juaj duhet t’ju japë leje për tu bërë donator. Nëse jeni 18 vjeç ose më i vjetër ju mund të tregoni se dëshironi të jeni donatorë duke nënshkruar një kartë donatori. Ju gjithashtu duhet të lejoni familjen tuaj të dinë dëshirat tuaja.
Administrimi i Burimeve Shëndetësore dhe Shërbimeve
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right