DEPRESIONI PAS LINDJES

DEPRESIONI PAS LINDJES

Shumë gra kanë melankolinë e foshnjes pas lindjes. Nëse keni melankoli të foshnjes, mund të keni lëkundje humori, të ndjeheni të trishtuar, të shqetësuar ose të mbingarkuar, të jeni të dëshpëruara dhe qani, të humbni oreksin ose të keni probleme me gjumin. Melankolia e foshnjës më së shpeshti largohet brenda disa ditësh ose një jave. Simptomat nuk janë të rënda dhe nuk kanë nevojë për trajtim.
Simptomat e depresionit pas lindjes zgjasin më shumë dhe janë më të rënda. Ju gjithashtu mund të ndiheni të pashpresë dhe pa vlerë dhe të humbni interesin për fëmijën. Ju mund të keni mendime të lëndoni veten ose foshnjën. Shumë rrallë, nënat e reja zhvillojnë diçka edhe më serioze. Mund të kenë halucinacione ose të përpiqen të lëndojnë veten ose foshnjën. Ata duhet të trajtojnë menjëherë, shpesh në spital.
Depresioni pas lindjes mund të fillojë në çdo kohë brenda vitit të parë pas lindjes së fëmijës. Shkaku nuk dihet. Ndryshimet hormonale dhe fizike pas lindjes dhe stresi i kujdesit për një fëmijë të ri mund të luajnë rol. Gratë që kanë pasur depresion janë në rrezik më të madh.
Nëse mendoni se keni depresion pas lindjes, tregoni mjekut tuaj. Ilaçet, përfshirë antidepresantët dhe terapia me bisedë mund t’ju ndihmojnë të bëheni më mirë.
Departamenti i Shëndetit dhe Zyra për Shërbime Njerëzore për Shëndetin e Grave
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right